De Training Mentorwijs is er voor de dagelijkse begeleiding en coaching van kwetsbare medewerkers op de werkvloer. Iedereen doet mee, ook in werksituaties. Werkgevers en medewerkers leren veel van collega’s met verschillende talenten. Diversiteit biedt een kleurrijke en waardevolle aanvulling op de werkvloer van je organisatie. Maak samen het verschil. In de training Mentorwijs leer jij hoe jouw medewerkers zich erbij voelen horen en hun talenten optimaal kunnen inzetten.

Training Mentorwijs
Mentorwijs is een compacte training die bedoeld is voor iedereen die (nieuwe) medewerkers op de werkvloer begeleidt. De praktijk waardeert deze succesvolle training. Honderden deelnemers van diverse bedrijven en organisaties gingen je voor. Je leert over vaardigheden en houding. We geven je handvatten die je bij de dagelijkse begeleiding van psychische kwetsbare medewerkers op jouw werkvloer kunt gebruiken. In de training leer je ook van elkaar en bespreek je voorbeelden uit de praktijk.

”Mentorwijs ontwikkelt en versterkt specifieke kennis, houding en vaardigheden die nodig zijn voor begeleiding van kwetsbare medewerkers op de werkvloer.”

Met mentorwijs krijg je:

 • Meer gemotiveerde, betrokken en goed ingewerkte medewerkers.
 • Snellere acceptatie door collega’s op de werkvloer.
 • Een unieke kans om je eigen medewerkers verder te ontwikkelen.
 • Vaardigheden en kennis die je kunt benutten om al je medewerkers nog beter te begeleiden.

“Mentorwijs biedt ruimte om op een open manier over mensen met een beperking te spreken.”

“Mentorwijs traint leidinggevenden van kwetsbare medewerkers in organisaties en bedrijven.”

“Behandel mensen met beperkingen vooral niet anders. Met de juiste benadering, kun je hetzelfde zeggen en doen. Je moet ze vooral niet zielig vinden.”

Mentorwijs behandelt:

 • Matchen
 • Introduceren
 • Communiceren
 • Observeren
 • Competenties bevorderen
 • Opbouwende feedback geven
 • Acceptatie door collega’s
 • Omgaan met psychische kwetsbaarheden

Praktisch
De training bestaat uit 3 bijeenkomsten allemaal op dinsdamiddag van 12.30 uur tot 16.30 uur. De data zijn 20 februari, 27 februari en 5 maart 2024. De deelname is kosteloos en is inclusief koffie/thee en een heerlijke lunch. De training is bij Werkzaak in Geldermalsen, Poppenbouwing 18.

Het onderling leren tussen deelnemers van verschillende organisaties heeft veel meerwaarde. Daarom kunnen per organisatie maximaal 3 personen deelnemen.
Een incompany training is ook mogelijk.

Contact en aanmelden
Wil jij deze mentorrol oppakken, maar heb je behoefte aan extra handvatten en kennis? Meld je dan aan voor de training Mentorwijs via opleiden@werkzaakrivierenland.nl o.v.v. Mentorwijs of telefonisch bij Thea van Beusichem 06-43116353.
U ontvangt hierna een bevestigingsmail en informatie over het programma. Meer informatie over Werkzaak Rivierenland vindt u op onze website: www.werkzaakrivierenland.nl.

Neem contact op

U kunt WerkgeversServicePunt Riviereland eenvoudig bereiken via verschillende kanalen. Bezoek ons contactpagina voor meer informatie.

Voorkant training mentorwijs

WSP Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Interessante artikelen over de arbeidsmarkt, tips om personeel te werven en verhalen uit de praktijk.

Volg ons op social media

Gerelateerde nieuwsbericht

Deel dit verhaal in je netwerk!