Uit de praktijk

Iedere dag samenwerken. Iedere dag weer leren. Iedere dag plezier. Werkgevers zoals u en kandidaten met talent zorgen iedere dag voor een glimlach. Samen werken we aan sociaal ondernemen. Hieronder een aantal mooie voorbeelden uit onze regio Rivierenland.

Filmportretten

Het WerkgeversServicepunt Rivierenland heeft als doel om werkgevers in Rivierenland te ondersteunen in hun personeelsvraag en te zorgen dat het aanbod voldoet aan deze vraag. Vanuit deze doelstelling helpt het WSP mensen aan het werk. Dit doen we met werkgevers zoals jij. Samen maken we sociaal ondernemen mogelijk!

Verhalen uit de praktijk

  • Solid Matters

    “Een keer in de maand hebben we uitgebreide lunch met z’n allen. Dan doen we gekke dingen. Dat soort kleine dingen maakt het werk extra leuk.”

    Solid Matters maakt vanuit haar fabriek in Waardenburg duurzame cosmetica in vaste vorm. Zeep en zeepjes, maar ook shampoo, conditioners, hand- en voetcrèmes… alles in vaste vorm: dat betekent geen water en geen plastic flacons, het zijn daardoor duurzame producten. Ook in het personeelsbeleid gaat de aandacht uit naar duurzaam: er worden prettige werkplekken gecreëerd waar iedereen zijn draai kan vinden.

  • Batouwe Boomkwekerijen BV

    “Verplaats je ook eens in de situatie van de ander.”

    Batouwe Boomkwekerijen werkt voor kwekers. Met hun stekken, P9’s en veredelde spillen zorgen ze ervoor dat kwekers de beste kwaliteit kunnen leveren aan hun klanten. Het bedrijf werkt vanuit 4 locaties waar 11 statushouders een fijne werkplek hebben gevonden. Je komt van ver. Letterlijk én figuurlijk. Dan wil je toch een veilige plek waar je aan je toekomst in je nieuwe thuis kunt werken? In een werkomgeving met fijne collega’s die aan je denken en die je helpen.

  • Slagerij Knobbout

    “Mijn team neemt mij veel werk uit handen. Ik zou ze niet meer kunnen missen.”

    Slagerij Knobbout staat midden in de samenleving en dat al bijna 90 jaar. Sinds de oprichting in 1935 door Dik Knobbout. Dirk bezorgde vlees op zijn fiets in Buren en omgeving. Over de jaren is de zaak gegroeid tot drie winkels en een productiewerkplaats, de worstmakerij en een cateringsbedrijf. Het bedrijf heeft altijd oog gehad voor de medemens en een goede werkplek gegeven aan degenen die daar capabel voor waren en bereid zijn om het werk te doen dat gedaan moet worden.

  • Grown.Bio

    “Duurzaamheid zit in onze genen.”

    “Inclusiviteit, klanttevredenheid, duurzaamheid, gendergelijkheid… het zijn voor mij begrippen die er feitelijk niet toe doen. Het zijn in mijn ogen vanzelfsprekendheden die eigenlijk geen apart podium nodig hebben. Ondernemen met oog voor de klant, de medewerker en de natuur is gewoonweg ondernemen.” Mede eigenaar Arthur Morée is er duidelijk over: inclusief ondernemerschap is ondernemen en uiteraard doe je dat met mensen. Mensen die zich willen inzetten om er samen voor te gaan.

  • PLUS Giel Smits

    “Dat wat we doen voor anderen is blijvend.”

    De PLUS supermarkten staan bekend om hun eigen gezicht: PLUS is een organisatie met in principe allemaal zelfstandige ondernemers. Sinds de fusie met de COOP zit daar wel een filiaaltak in, maar feitelijk is het een coöperatie waar de ondernemers mede-eigenaar van zijn. Daardoor is de vrijheid in hoe de winkel eruit ziet groot en kan elke PLUS voor een belangrijk deel zelf bepalen hoe de winkel vorm gegeven wordt. Belangrijk daarin is dat de winkel past bij het specifieke marktgebied: de wijk waarin de PLUS gevestigd is.

  • OFN

    “Iedereen is gelijk.”

    OFN heeft een unieke aanpak in het werven van nieuwe mensen. Zij kijken niet naar iemands achtergrond, maar welke kwaliteiten iemand heeft. Achtergrond, geloof, cultuur, gender… het speelt geen rol. Als je talenten hebt die binnen het team passen, dan ben je bij OFN van harte welkom. Al enkele jaren bieden zij iedereen op de arbeidsmarkt een kans, ook wanneer iemand wat meer begeleiding nodig heeft. OFN kijkt naar wat wél mogelijk is.

  • De Herbergier

    “Het maatwerk dat we bieden maakt ons werk zo leuk.”

    René en Judith startten twee en een half jaar geleden als herbergier in Tiel. Het eerste zaadje dat tot die keuze leidde was de opname van Judiths moeder in een groot zorgcentrum. Een centrum waarin er geen persoonlijke aandacht was voor de bewoners. Dat gaf een naar gevoel. Toen een tijdje daarna ook Judiths dementerende vader moest worden opgenomen, kwamen zij in contact met de kleinschalige Herbergier. Een concept dat hen na aan het hart ligt.

  • Chris van Uitert Tweewielers

    "We zijn een grote familie.”

    “Ik was verbaasd dat wij deze mooie prijs gewonnen hebben, pas toen ik mij erin verdiepte begreep ik dat het een prijs is voor ondernemers die mensen met een bepaalde achterstand tot de arbeidsmarkt een kans geven in hun bedrijf,” vertelt Chris. “We zijn er heel erg blij mee, zeker als ik zie wie de overige winnaars en genomineerden zijn.” Chris gaf eerder Roel de kans om te komen werken in zijn zaak. Hij kende Roel, omdat wij zijn fiets bij ons in onderhoud hadden.