Uit de praktijk

Iedere dag samenwerken. Iedere dag weer leren. Iedere dag plezier. Werkgevers zoals u en kandidaten met talent zorgen iedere dag voor een glimlach. Samen werken we aan sociaal ondernemen. Hieronder een aantal mooie voorbeelden uit onze regio Rivierenland.

Filmportretten

Het WerkgeversServicepunt Rivierenland heeft als doel om werkgevers in Rivierenland te ondersteunen in hun personeelsvraag en te zorgen dat het aanbod voldoet aan deze vraag. Vanuit deze doelstelling helpt het WSP mensen aan het werk. Dit doen we met werkgevers zoals jij. Samen maken we sociaal ondernemen mogelijk!  

Verhalen uit de praktijk

 • Willems Boven-Leeuwen

  “Samen kom je er altijd uit.”

  Willems Boven-Leeuwen doet het anders dan anderen. Heeft een scherp oog voor het welzijn van haar medewerkers en zorgt ervoor dat iedereen in de meest optimale werkomgeving hun werk kan doen. Misschien heerst er een ander beeld van de metaaltechniek, maar bij Willems zijn de medewerkers het meest belangrijke. Hier telt de mens. We kijken om naar elkaar en zorgen ervoor dat we samen succesvol zijn. Iedereen, in alle geledingen van de organisatie is een collega, dat brengt een bepaalde saamhorigheid met zich mee.

 • Arbor Houtproducties

  “Werk laat je groeien als mens.”

  Bij Arbor streven ze ernaar dat stress wordt vermeden. Op de werkvloer, maar ook in de omgeving daarbuiten. Want hoe je het ook wendt of keert, ook de situatie búiten de werkomgeving speelt mee in het welbevinden van medewerkers. Arbor probeert daar zoveel mogelijk op voor te sorteren, zodat iedereen ook de kans krijgt om zo prettig mogelijk te functioneren. Het hebben van een baan brengt je als mens zoveel, dat gun je iedereen.

 • COOP Culemborg

  “Als het kan, neem je je maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

  De COOP staat bekend om zijn sociale gezicht. In elke vestiging worden collega’s geholpen om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Door aandacht te besteden aan talent en ontwikkeling en door iedereen een gezonde werkomgeving te bieden. Samenwerking staat daarin centraal, want alleen samen kun je het verschil maken. In Culemborg is het niet anders. Ook daar krijgen alle medewerkers alle mogelijkheden om door te groeien en een fijne plek te vinden op de werkvloer.

 • Na een lastige periode weer met plezier aan het werk

  Angelique Briene wil graag werken, want ze is graag zelfstandig en heeft ook altijd goede banen gehad. Midden in de coronatijd viel ze echter uit en lukte het haar dit keer niet meer om zelf een baan te vinden. Gelukkig kreeg ze hulp en werkt ze nu met veel plezier in het kwaliteitsteam van de Albert Heijn in Culemborg waar ze met fijne collega’s ervoor zorgt dat het altijd netjes is op de winkelvloer.

 • Batouwe Boomkwekerijen BV

  “Verplaats je ook eens in de situatie van de ander.”

  Batouwe Boomkwekerijen werkt voor kwekers. Met hun stekken, P9’s en veredelde spillen zorgen ze ervoor dat kwekers de beste kwaliteit kunnen leveren aan hun klanten. Het bedrijf werkt vanuit 4 locaties waar 11 statushouders een fijne werkplek hebben gevonden. Je komt van ver. Letterlijk én figuurlijk. Dan wil je toch een veilige plek waar je aan je toekomst in je nieuwe thuis kunt werken? In een werkomgeving met fijne collega’s die aan je denken en die je helpen.

 • Itho Daalderop Operations BV

  “Elke werkgever dient een steentje bij te dragen.”

  Itho Daalderop werkt met oog voor mens en milieu aan producten die op hun beurt hun bijdrage leveren aan een toekomstbestendige wereld. Deze werkgever werkt vanuit het uitgangspunt dat iedereen een volwaardige plek verdient in onze maatschappij en wil daar ook in investeren. Een taalachterstand, beperking of andere reden waarom je zogenaamd ‘anders’ bent, zijn geen redenen om niet met iemand in zee te gaan. Iedereen mag meedoen, daar mag je als werkgever best een beetje je best voor doen.”

 • OFN

  “Iedereen is gelijk.”

  OFN heeft een unieke aanpak in het werven van nieuwe mensen. Zij kijken niet naar iemands achtergrond, maar welke kwaliteiten iemand heeft. Achtergrond, geloof, cultuur, gender… het speelt geen rol. Als je talenten hebt die binnen het team passen, dan ben je bij OFN van harte welkom. Al enkele jaren bieden zij iedereen op de arbeidsmarkt een kans, ook wanneer iemand wat meer begeleiding nodig heeft. OFN kijkt naar wat wél mogelijk is.

 • Eierhandel R. van Zetten

  “Iedereen, ook de inhuurkrachten, wordt hier behandeld als vast personeel.”

  Met oog voor de mens, haar klanten en medewerkers, werkt ze tot ver buiten onze landsgrenzen. In haar personeelsbeleid spelen afkomst, leeftijd of geslacht geen enkele rol. Zolang je wilt en kunt werken vind je bij Van Zetten een prettige werkplek waar iedereen bereid is een stapje extra te zetten als dat nodig is.