Uit de praktijk

Iedere dag samenwerken. Iedere dag weer leren. Iedere dag plezier. Werkgevers zoals u en kandidaten met talent zorgen iedere dag voor een glimlach. Samen werken we aan sociaal ondernemen. Hieronder een aantal mooie voorbeelden uit onze regio Rivierenland.

Filmportretten

Het WerkgeversServicepunt Rivierenland heeft als doel om werkgevers in Rivierenland te ondersteunen in hun personeelsvraag en te zorgen dat het aanbod voldoet aan deze vraag. Vanuit deze doelstelling helpt het WSP mensen aan het werk. Dit doen we met werkgevers zoals jij. Samen maken we sociaal ondernemen mogelijk!

Verhalen uit de praktijk

 • Grown.Bio

  “Duurzaamheid zit in onze genen.”

  “Inclusiviteit, klanttevredenheid, duurzaamheid, gendergelijkheid… het zijn voor mij begrippen die er feitelijk niet toe doen. Het zijn in mijn ogen vanzelfsprekendheden die eigenlijk geen apart podium nodig hebben. Ondernemen met oog voor de klant, de medewerker en de natuur is gewoonweg ondernemen.” Mede eigenaar Arthur Morée is er duidelijk over: inclusief ondernemerschap is ondernemen en uiteraard doe je dat met mensen. Mensen die zich willen inzetten om er samen voor te gaan.

 • Batouwe Boomkwekerijen BV

  “Verplaats je ook eens in de situatie van de ander.”

  Batouwe Boomkwekerijen werkt voor kwekers. Met hun stekken, P9’s en veredelde spillen zorgen ze ervoor dat kwekers de beste kwaliteit kunnen leveren aan hun klanten. Het bedrijf werkt vanuit 4 locaties waar 11 statushouders een fijne werkplek hebben gevonden. Je komt van ver. Letterlijk én figuurlijk. Dan wil je toch een veilige plek waar je aan je toekomst in je nieuwe thuis kunt werken? In een werkomgeving met fijne collega’s die aan je denken en die je helpen.

 • Arbor Houtproducties

  “Werk laat je groeien als mens.”

  Bij Arbor streven ze ernaar dat stress wordt vermeden. Op de werkvloer, maar ook in de omgeving daarbuiten. Want hoe je het ook wendt of keert, ook de situatie búiten de werkomgeving speelt mee in het welbevinden van medewerkers. Arbor probeert daar zoveel mogelijk op voor te sorteren, zodat iedereen ook de kans krijgt om zo prettig mogelijk te functioneren. Het hebben van een baan brengt je als mens zoveel, dat gun je iedereen.

 • Eierhandel R. van Zetten

  “Iedereen, ook de inhuurkrachten, wordt hier behandeld als vast personeel.”

  Met oog voor de mens, haar klanten en medewerkers, werkt ze tot ver buiten onze landsgrenzen. In haar personeelsbeleid spelen afkomst, leeftijd of geslacht geen enkele rol. Zolang je wilt en kunt werken vind je bij Van Zetten een prettige werkplek waar iedereen bereid is een stapje extra te zetten als dat nodig is.

 • Na een lastige periode weer met plezier aan het werk

  Angelique Briene wil graag werken, want ze is graag zelfstandig en heeft ook altijd goede banen gehad. Midden in de coronatijd viel ze echter uit en lukte het haar dit keer niet meer om zelf een baan te vinden. Gelukkig kreeg ze hulp en werkt ze nu met veel plezier in het kwaliteitsteam van de Albert Heijn in Culemborg waar ze met fijne collega’s ervoor zorgt dat het altijd netjes is op de winkelvloer.

 • Slagerij Knobbout

  “Mijn team neemt mij veel werk uit handen. Ik zou ze niet meer kunnen missen.”

  Slagerij Knobbout staat midden in de samenleving en dat al bijna 90 jaar. Sinds de oprichting in 1935 door Dik Knobbout. Dirk bezorgde vlees op zijn fiets in Buren en omgeving. Over de jaren is de zaak gegroeid tot drie winkels en een productiewerkplaats, de worstmakerij en een cateringsbedrijf. Het bedrijf heeft altijd oog gehad voor de medemens en een goede werkplek gegeven aan degenen die daar capabel voor waren en bereid zijn om het werk te doen dat gedaan moet worden.

 • Solid Matters

  “Een keer in de maand hebben we uitgebreide lunch met z’n allen. Dan doen we gekke dingen. Dat soort kleine dingen maakt het werk extra leuk.”

  Solid Matters maakt vanuit haar fabriek in Waardenburg duurzame cosmetica in vaste vorm. Zeep en zeepjes, maar ook shampoo, conditioners, hand- en voetcrèmes… alles in vaste vorm: dat betekent geen water en geen plastic flacons, het zijn daardoor duurzame producten. Ook in het personeelsbeleid gaat de aandacht uit naar duurzaam: er worden prettige werkplekken gecreëerd waar iedereen zijn draai kan vinden.

 • Chris van Uitert Tweewielers

  "We zijn een grote familie.”

  “Ik was verbaasd dat wij deze mooie prijs gewonnen hebben, pas toen ik mij erin verdiepte begreep ik dat het een prijs is voor ondernemers die mensen met een bepaalde achterstand tot de arbeidsmarkt een kans geven in hun bedrijf,” vertelt Chris. “We zijn er heel erg blij mee, zeker als ik zie wie de overige winnaars en genomineerden zijn.” Chris gaf eerder Roel de kans om te komen werken in zijn zaak. Hij kende Roel, omdat wij zijn fiets bij ons in onderhoud hadden.