Uit de praktijk

Iedere dag samenwerken. Iedere dag weer leren. Iedere dag plezier. Werkgevers zoals u en kandidaten met talent zorgen iedere dag voor een glimlach. Samen werken we aan sociaal ondernemen. Hieronder een aantal mooie voorbeelden uit onze regio Rivierenland.

Filmportretten

Het WerkgeversServicepunt Rivierenland heeft als doel om werkgevers in Rivierenland te ondersteunen in hun personeelsvraag en te zorgen dat het aanbod voldoet aan deze vraag. Vanuit deze doelstelling helpt het WSP mensen aan het werk. Dit doen we met werkgevers zoals jij. Samen maken we sociaal ondernemen mogelijk!  

Verhalen uit de praktijk

 • Itho Daalderop Operations BV

  “Elke werkgever dient een steentje bij te dragen.”

  Itho Daalderop werkt met oog voor mens en milieu aan producten die op hun beurt hun bijdrage leveren aan een toekomstbestendige wereld. Deze werkgever werkt vanuit het uitgangspunt dat iedereen een volwaardige plek verdient in onze maatschappij en wil daar ook in investeren. Een taalachterstand, beperking of andere reden waarom je zogenaamd ‘anders’ bent, zijn geen redenen om niet met iemand in zee te gaan. Iedereen mag meedoen, daar mag je als werkgever best een beetje je best voor doen.”

 • Soap World

  "Het begint bij gewoon doen.”

  Hendrik Postma, mede-eigenaar van Soap World, was in eerste instantie verrast dat Soap World genomineerd was voor de All-in Werkgeversprijs: “Voor ons is werken met allerlei typen mensen heel logisch, eigenlijk hoeft daar geen prijs aan gehangen te worden. Het is daarmee extra leuk als je een prijs wint voor iets dat voor ons heel normaal is.” Soap World heeft vier mensen via Werkzaak Rivierenland bij zich werken. En dat bevalt heel goed, de begeleiding vanuit Werkzaak is goed, de mensen werken prima.

 • Chris van Uitert Tweewielers

  "We zijn een grote familie.”

  “Ik was verbaasd dat wij deze mooie prijs gewonnen hebben, pas toen ik mij erin verdiepte begreep ik dat het een prijs is voor ondernemers die mensen met een bepaalde achterstand tot de arbeidsmarkt een kans geven in hun bedrijf,” vertelt Chris. “We zijn er heel erg blij mee, zeker als ik zie wie de overige winnaars en genomineerden zijn.” Chris gaf eerder Roel de kans om te komen werken in zijn zaak. Hij kende Roel, omdat wij zijn fiets bij ons in onderhoud hadden.

 • Boekbinderij van Hees

  "We praten niet over mensen, we praten met mensen.”

  Boekbinderij van Hees bestaat komend jaar honderd jaar. De zaak is, met een kleine tussenpauze van tien jaar, van vader op zoon overgegaan. Guido van Hees is de vierde generatie en heeft zijn hart verpand aan de zaak. De afgelopen tien jaar is de boekbinderij flink gegroeid, er zijn veel investeringen gedaan, in machines én in mensen. De kennis in het bedrijf is groot. Er zijn in Europa maar weinig boekbinders te vinden die kunnen wat ze bij van Hees doen. En dat biedt mooie kansen voor de toekomst.

 • Willems Boven-Leeuwen

  “Samen kom je er altijd uit.”

  Willems Boven-Leeuwen doet het anders dan anderen. Heeft een scherp oog voor het welzijn van haar medewerkers en zorgt ervoor dat iedereen in de meest optimale werkomgeving hun werk kan doen. Misschien heerst er een ander beeld van de metaaltechniek, maar bij Willems zijn de medewerkers het meest belangrijke. Hier telt de mens. We kijken om naar elkaar en zorgen ervoor dat we samen succesvol zijn. Iedereen, in alle geledingen van de organisatie is een collega, dat brengt een bepaalde saamhorigheid met zich mee.

 • De Herbergier

  “Het maatwerk dat we bieden maakt ons werk zo leuk.”

  René en Judith startten twee en een half jaar geleden als herbergier in Tiel. Het eerste zaadje dat tot die keuze leidde was de opname van Judiths moeder in een groot zorgcentrum. Een centrum waarin er geen persoonlijke aandacht was voor de bewoners. Dat gaf een naar gevoel. Toen een tijdje daarna ook Judiths dementerende vader moest worden opgenomen, kwamen zij in contact met de kleinschalige Herbergier. Een concept dat hen na aan het hart ligt.

 • Slagerij Knobbout

  “Mijn team neemt mij veel werk uit handen. Ik zou ze niet meer kunnen missen.”

  Slagerij Knobbout staat midden in de samenleving en dat al bijna 90 jaar. Sinds de oprichting in 1935 door Dik Knobbout. Dirk bezorgde vlees op zijn fiets in Buren en omgeving. Over de jaren is de zaak gegroeid tot drie winkels en een productiewerkplaats, de worstmakerij en een cateringsbedrijf. Het bedrijf heeft altijd oog gehad voor de medemens en een goede werkplek gegeven aan degenen die daar capabel voor waren en bereid zijn om het werk te doen dat gedaan moet worden.

 • COOP Culemborg

  “Als het kan, neem je je maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

  De COOP staat bekend om zijn sociale gezicht. In elke vestiging worden collega’s geholpen om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Door aandacht te besteden aan talent en ontwikkeling en door iedereen een gezonde werkomgeving te bieden. Samenwerking staat daarin centraal, want alleen samen kun je het verschil maken. In Culemborg is het niet anders. Ook daar krijgen alle medewerkers alle mogelijkheden om door te groeien en een fijne plek te vinden op de werkvloer.