Albert Heijn en WerkgeversServicepunt (WSP) Rivierenland hebben op dinsdag 8 augustus getekend voor het intensiveren van de samenwerking. Doel van de samenwerking is werkzoekenden, die vallen onder de banenafspraak (mensen die een extra aanpassing of begeleiding nodig hebben op hun werkplek), een werkplek te bieden bij één van de Albert Heijn winkels in de regio. Het formeel vastleggen van de afspraken bevestigt de goede samenwerking die er al lag. Amanda van der Swart (Lead inclusiviteit), ondertekende namens Albert Heijn, en Kiek Adriaansens (teammanager) namens WSP Rivierenland. Steeds meer mensen waarvoor de banenafspraak geldt vinden hiermee een duurzame baan.

Een fijne samenwerking 

Het participatieteam van Albert Heijn verzorgt samen met Germi van der Borg (accountmanager van het WSP) de werving, selectie en plaatsing van de nieuwe medewerkers. De Albert Heijn winkel biedt een werk- en leeromgeving en het gevoel om erbij te horen. Partijen zijn heel blij met de samenwerking, de lijnen zijn heel kort en er wordt snel doorgepakt om een kandidaat te plaatsen. Door de samenwerking met WSP is er één aanspreekpunt voor de hele arbeidsmarktregio. ‘Dit maakt het plaatsen van werknemers uit de doelgroep banenafspraak een stuk eenvoudiger voor Albert Heijn’, zo vertelt Amanda. Albert Heijn heeft eigen jobcoaches die zorgen voor de extra begeleiding op de werkvloer, dit is altijd maatwerk. Martijn Nooijen is de jobcoach voor de geplaatste medewerkers in de winkels in de regio Rivierenland.

Albert Heijn maakt serieus werk van de talenten 

Kiek Adriaansens: ‘Wij zijn als WSP Rivierenland heel blij met de kansen die Albert Heijn voor deze doelgroep biedt. In ons werk is het niet altijd vanzelfsprekend dat een werkgever open staat voor de kandidaten uit de doelgroep banenafspraak. Albert Heijn maakt serieus werk van de inzet van deze talenten en laat ze volwaardig meewerken. Ze ervaren dan ook dat ze met deze medewerkers hele loyale en betrouwbare medewerkers hebben. Bovendien zijn de klanten in de winkels daar ook weer heel blij mee. Daar draait het uiteindelijk allemaal om’.

Neem contact op

U kunt WerkgeversServicePunt Riviereland eenvoudig bereiken via verschillende kanalen. Bezoek ons contactpagina voor meer informatie.

Medewerkers op foto met ondertekende samenwerking

WSP Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Interessante artikelen over de arbeidsmarkt, tips om personeel te werven en verhalen uit de praktijk.

Volg ons op social media

Deel dit verhaal in je netwerk!