Deze week zijn de winnaars van de All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2024 bekend gemaakt. De wethouders van de betrokken gemeenten en adviseurs reikten persoonlijk de All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2024 bokaal uit.
De All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2024 is voor werkgevers die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en werknemers met een arbeidsbeperking een kans bieden in hun organisatie. De jury heeft op basis van motivatie en ambassadeurschap de genomineerde werkgevers beoordeeld en per gemeente een winnaar gekozen.
De winnaars zijn werkgevers die creatief meedenken en draagvlak creëren binnen de organisatie. Zij geven de werknemer de tijd om zich te ontplooien en zorgen voor extra aandacht en begeleiding. Zij zorgen ervoor dat deze medewerkers participeren in de maatschappij en bieden hen duurzaam werk. De winnaars zijn dus alle goede voorbeelden van werkgevers die laten zien dat het kan, inclusief werkgeverschap. Door hun motivatie inspireren zij hopelijk ook andere werkgevers in Rivierenland!
De Plataan
De Plataan investeert in een inclusieve werkomgeving door onder andere aanpassingen te maken voor een rolstoelgebonden medewerkster, zoals een aangepast toilet en archiefkasten op rolstoelhoogte. Ook hebben ze een jongeman in dienst via de Participatiewet en dankzij de steun van De Plataan zijn aanhanger-rijbewijs heeft behaald en nu zelfstandig als onderhoudshovenier kan werken. Hiermee is De Plataan een inspirerend voorbeeld voor andere werkgevers, die kunnen leren dat inclusiviteit niet alleen mogelijk, maar ook waardevol is.
V.D. Bijl & Heierman B.V.
Bij V.D. Bijl & Heierman geldt het motto: “Je bent goed zoals je bent.” Als een medewerker het moeilijk heeft of vastloopt, neemt Andries, de oprichter, persoonlijk de tijd om in gesprek te gaan. Altijd op een positieve en oprechte manier, met aandacht voor de mens achter de medewerker. Er wordt gekeken naar mogelijkheden en oplossingen, waarbij de ondersteuning wordt afgestemd op ieders individuele behoeften. V.D. Bijl & Heierman streeft ernaar om iedereen een eerlijke kans te bieden en creëert een werkomgeving waarin iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt.
CB
CB uit Culemborg toont al jarenlang een sterke betrokkenheid bij het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dankzij een duurzame samenwerking met Werkzaak hebben inmiddels elf medewerkers via deze weg een plek gevonden binnen het bedrijf. Door bepaalde werkprocessen uit hun bestaande bedrijfsvoering af te splitsen, maakt CB deze toegankelijker voor mensen uit de doelgroep. Zo zorgen ze ervoor dat iedereen op een passende manier kan bijdragen en groeien binnen de organisatie.
Electroworld AHC van Ommeren
Electroworld AHC van Ommeren zet zich al jaren in als een voorbeeld van inclusief werkgeverschap. Het bedrijf staat open voor diverse doelgroepen en kijkt daarbij altijd naar het persoonlijke verhaal van de werknemer. Er wordt gezocht naar mogelijkheden en oplossingen om samen tot succes te komen, waarbij ze flexibel inspelen op individuele behoeften. Daarnaast biedt Electroworld AHC van Ommeren prachtige ontwikkelkansen, zodat medewerkers kunnen groeien en zich verder kunnen ontplooien binnen het bedrijf. Zo creëren ze een werkomgeving waar iedereen de kans krijgt om zijn of haar talenten optimaal te benutten.
Rhenoy onderdelen B.V.
Rhenoy Onderdelen B.V. wint deze nominatie voor inclusief werkgeverschap vanwege hun consistente inzet om kandidaten uit diverse doelgroepen kansen te bieden. Sinds 2020 werken ze samen met Werkzaak Rivierenland en hebben ze verschillende medewerkers met indicaties en bijzondere behoeften een passende werkplek geboden.
Tijdens kennismakingen wordt er actief gekeken naar de competenties en potentie van de kandidaat. Door kandidaten de kans te geven om op verschillende afdelingen mee te draaien, ontdekken ze waar iemand het best tot zijn recht komt. Deze persoonlijke aanpak, resulteert in duurzame werkplekken waar iedereen welkom is.
Van Mil Stukadoors
Van Mil Stukadoors wint deze nominatie voor inclusief werkgeverschap vanwege hun inzet om kansen te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In 2019 gaven zij een statushouder de kans om stukadoor te leren. Ondanks eerdere uitdagingen met een medewerker wiens zicht verslechterde, bleef Van Mil Stukadoors openstaan voor zijn passie voor het vak. Toen zijn zicht onverwacht verbeterde tot 60-70%, kreeg hij opnieuw een arbeidsovereenkomst aangeboden.
Met deze benadering tonen ze aan dat inclusiviteit gaat om mogelijkheden en doorzettingsvermogen. Van Mil Stukadoors is daarmee een inspirerend voorbeeld voor andere werkgevers.
ROC Rivor
In plaats van de schoonmaak uit te besteden, kiest het ROC Rivor ervoor om samen te werken met Werkzaak, waardoor zij mensen uit de doelgroep een kans geven. Door de schoonmaaktijden aan te passen, maken ze het werk toegankelijker voor een bredere groep werkzoekenden, zoals alleenstaande moeders met schoolgaande kinderen.
ROC Rivor toont al jarenlang inclusief werkgeverschap door het werk en de werkomstandigheden aan te passen aan de behoeften van hun medewerkers. Ze stellen geen hoge verwachtingen en richten zich vooral op het plezier dat de medewerkers in hun werk hebben. Daarnaast biedt ROC Rivor vacatures eerst aan bij het Werkgeversservicepunt Rivierenland/Werkzaak, voordat deze openbaar worden. Hierdoor hebben verschillende medewerkers, waaronder SW-medewerkers en mensen vanuit de WW en WIA, een plek gevonden binnen de organisatie.
Luux Licht
Het ritme, de structuur en de waardering die Luux Licht biedt, zijn sleutelcomponenten voor een succesvolle plaatsing. Luux Licht staat open voor alle doelgroepen en denkt oplossingsgericht. Ze investeren in medewerkers, bijvoorbeeld door rijbewijzen te financieren wanneer dat nodig is. Het bedrijf verwelkomt iedereen, van statushouders tot parttimers, en creëert een inclusieve cultuur waarin iedereen zich gewaardeerd voelt. Hiermee is Luux Licht een inspirerend voorbeeld voor andere werkgevers.