WSP Rivierenland kan helpen bij het behalen van de doelstellingen van de banenafspraak. In 2024 is de taakstelling het creëren van 2390 nieuwe banen in Rivierenland.

In de huidige krappe arbeidsmarkt is iemand met jarenlange ervaring lastig te vinden. Het aannemen van mensen met een arbeidsbeperking kan een alternatief bieden. Het kan gaan om mensen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking.

Door met een bredere blik naar competenties én talent te kijken, kunnen mensen met een arbeidsbeperking uitermate geschikt zijn voor een baan. Zij kunnen direct in dienst komen van een werkgever, al dan niet na scholing of extra begeleiding. Ook detachering is een optie. De kandidaat gaat aan de slag bij een werkgever, maar de begeleiding en personele bezetting worden (via de gemeente) geregeld door een sociaal werkbedrijf, reïntegratiebedrijf of intermediar. De werkgever betaalt een vergoeding voor het geleverde werk. Het kan gaan om individuele of groepsgewijze detachering. Detachering werkt als alles goed gaat als een opstap naar en reguliere baan. Het biedt tegelijkertijd een terugkeeroptie als het werk toch niet lukken.

“Mensen met een arbeidsbeperking kunnen ook eenvoudigere taken van mensen in meer specialistische functies uit handen nemen”

Jobcarving en functiecreatie

Mensen met een arbeidsbeperking kunnen ook eenvoudigere taken van mensen in meer specialistische functies uit handen nemen, zeker ten tijde van een krappe arbeidsmarkt.

Het clusteren van eenvoudige taken uit verschillende functies om nieuwe functies te creëren wordt ook wel ‘jobcarving’ genoemd. Hiermee kunnen eenvoudigere taken weggehaald worden bij mensen met bijvoorbeeld specialistische beroepen waar een tekort aan is. Denk bijvoorbeeld aan gekwalificeerde bouwvakkers die veel tijd kwijt zijn met het vervoer van bouwmaterialen en het opruimen van de werkplek. Of aan het ontlasten van verpleegkundigen en verzorgenden door niet zorg gerelateerde taken bij hen weg te halen. Deze weggehaalde taken kunnen worden gebundeld in een nieuwe functie en dan overgenomen worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

“WSP Riviereland heeft een divers bestand van werkzoekenden die graag weer aan de slag gaan”

Hier kan WSP Rivierenland mee helpen:

WSP Riviereland heeft een divers bestand van werkzoekenden die graag weer aan de slag gaan. Wij helpen jou graag met
de werving en selectie van personeel en het opzetten van een leerwerktraject. Ook weten wij welke subsidies en regelingen er in uw arbeidsmarktregio zijn. Met een gratis Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie (BIA) wordt in kaart gebracht of er werkzaamheden zijn die kunnen worden weggehaald bij mensen die daar overgekwalificeerd voor zijn. Om deze te bundelen in een nieuw takenpakket. Neem hiervoor contact met ons op.

Bron: ondernemersbelang.nl 

Neem contact op

U kunt WerkgeversServicePunt Riviereland eenvoudig bereiken via verschillende kanalen. Bezoek ons contactpagina voor meer informatie.

Man aan het werk

WSP Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Interessante artikelen over de arbeidsmarkt, tips om personeel te werven en verhalen uit de praktijk.

Volg ons op social media

Deel dit verhaal in je netwerk!