Itho Daalderop zorgt er met hun warmtepompen, ventilatie- en warm water oplossingen voor dat elk pand en elke ruimte een aangenaam binnenklimaat heeft. Dat doen ze met oog op ecologische duurzaamheid, maar ook met aandacht voor sociale duurzaamheid. Op de vestiging in Tiel zijn zo’n 25% van de productiemedewerkers via Werkzaak Rivierenland binnengekomen. Productiemanager Richard van Gelder geeft een inkijkje in de visie van Itho Daalderop aangaande inclusief werkgeverschap.

“Onze producten zelf zijn door hun energiebesparende eigenschappen duurzaam en ook onze bedrijfsprocessen zijn duurzaam ingericht. We werken waar mogelijk met recyclebare verpakkingen en beperken de transportbewegingen tot een absoluut minimum. De stroom die we gebruiken is groen of zelfopgewekt. Zo zorgen we er met elke stap voor dat onze footprint zo klein mogelijk is. En ook binnen ons personeelsbeleid hebben we de blik op de toekomst. We zijn een dynamisch en succesvol bedrijf dat hard blijft groeien. Daar hebben we menskracht bij nodig. In de productie werken zo’n 150 medewerkers, een significant deel daarvan komt bij ons via Werkzaak Rivierenland, in de individuele detachering en in de groepsdetachering. Binnen de groepsdetachering wordt een volledige productielijn bemand, waarbij een ventilatie-unit van begin tot eind wordt samengesteld. Zulke zelfstandig werkende teams werken voor ons erg prettig. Via de individuele detachering komen mensen op een laagdrempelige manier binnen en stromen veelal door naar een vaste aanstelling binnen onze organisatie. Zo bieden we mensen die reïntegreren of kampen met een bepaalde achterstand tot de arbeidsmarkt een mooie werkplek.

“Elke werkgever dient een steentje bij te dragen.”

“Bij Itho Daalderop vinden we dat als je in de positie bent om je steentje bij te dragen om iemand een werkplek te bieden, ook als zij vanuit een achterstandspositie komen, je het aan de maatschappij moreel verplicht bent om mensen die kans te geven.”

Koppelen

“Om mensen beter te kunnen ondersteunen in het verkrijgen van een stevige positie op de werkvloer hebben we een buddyprogramma opgesteld. Het werkt als lijm binnen het team. De meer ervaren kracht werkt de nieuwe kracht in, houdt een oogje in het zeil en springt bij waar dat nodig is. Het is één van de redenen waarom we nu kunnen bogen op een loyaal team waar we op én mee kunnen bouwen. Met het oog op het werk dat er ligt en het werk dat er nog aan staat te komen, loont het om te investeren in de mens. We hebben ze hard nodig. Daar komt nog bij dat we vinden dat iedereen een mooie plek in de samenleving verdient. Je moet niet zomaar iemand afschakelen. Een taalachterstand, beperking of andere reden waarom je zogenaamd ‘anders’ bent, zijn geen redenen om niet met iemand in zee te gaan. Iedereen mag meedoen, daar mag je als werkgever best een beetje je best voor doen.”

Juist die bereidheid om je best te doen om iedereen een kans te geven op een fijne werkplek is de reden waarom Itho Daalderop is uitgeroepen tot winnaar van de All-in Werkgeversprijs Rivierenland in de gemeente Tiel.

Meer praktijkverhalen

Deel dit verhaal in je netwerk!