OFN werkt aan maatoplossingen binnen de weg- en railinfrastructuur, dat varieert van abri’s, tot de aankleding van stationsgebouwen en bewegwijzering. Het aanbod is ruim, maar alles wat gedaan wordt, wordt duurzaam aangepakt. Met oog voor het milieu, maar ook voor de mens.

“We hebben binnen OFN verschillende mensen in dienst met een bepaalde achterstand tot de arbeidsmarkt,” vertelt David Baars, directeur van OFN. “Leon Vosselman, kwaliteitsmanager en HR specialist, neemt de begeleiding op zich. Hij werkt daarbij in nauw contact met het UWV en Werkzaak Rivierenland. Elke nieuwe vacature wordt automatisch ook uitgezet bij Werkzaak Rivierenland. In 2021 hebben we 10 nieuwe medewerkers uit deze pool mogen ontvangen. We geven ze hier de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen en door te groeien. Naar een kantoorfunctie of als magazijnmedewerker bijvoorbeeld. Bij de meeste die op deze manier zijn binnengestroomd weten we feitelijk niet meer dat ze via deze route binnen zijn gekomen. We zijn één team, specifieke achtergronden doen er niet toe.”

“Deze prijs was een aangename verrassing voor ons.”

“Want ook al is een significant deel van onze mensen via Werkzaak Rivierenland bij ons in dienst gekomen, is dit voor ons een gewoonte als bewust maatschappelijk ondernemer. We kijken naar iemands talenten en niet naar waar hij vandaan komt. Wie die persoon is als mens en of hij in het team past, is voor ons een veel belangrijker criterium.¨

Iedereen is gelijk

“We hebben een klein groepje mensen in de productie die intensieve begeleiding nodig hebben. En die krijgen ze dan ook van de begeleiders, die dicht op de mensen staan en ervoor zorgen dat iedereen ook onderdeel van het team is. De lijnen zijn kort en drempels leggen we zo laag mogelijk. Iedereen, ook de directeur is toegankelijk en makkelijk aanspreekbaar. Door geen onderscheid te maken worden kansen gecreëerd die in de huidige tijd van arbeidskrapte ook broodnodig zijn. Zo werken we al jaren. Dat we nu de prijs hebben gewonnen voelt desalniettemin bijzonder. Het maakt het extra tof dat we gewaardeerd worden voor een manier van werken die voor ons zo vanzelfsprekend is.”

Klanten, medewerkers, directieleden, partners of zakelijke relaties… OFN legt geen etiket op mensen. Kijkt naar mensen alsof ze als het ware geen gezicht hebben, achtergrond, geloof, cultuur, gender… het speelt geen rol. OFN ziet de mens enkel en alleen als de persoon die ze zijn: met ieder zijn talent en onderdeel van het team.

Meer praktijkverhalen

Deel dit verhaal in je netwerk!