De COOP staat bekend om zijn sociale gezicht. In elke vestiging worden collega’s geholpen om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Door aandacht te besteden aan talent en ontwikkeling en door iedereen een gezonde werkomgeving te bieden. Samenwerking staat daarin centraal, want alleen samen kun je het verschil maken. In Culemborg is het niet anders. Ook daar krijgen alle medewerkers alle mogelijkheden om door te groeien en een fijne plek te vinden op de werkvloer. Medewerkers als Nick Klopstra die een mooie ontwikkeling heeft meegemaakt onder de bezielende leiding van bedrijfsleider Wilco Raven.

Gevarieerde werkzaamheden 

“Nick kwam bij ons vanuit het Centraal Boekhuis, waar hij 3 jaar naar tevredenheid werkzaam is geweest. Toch was hij op zoek naar meer variatie in zijn werkzaamheden. Via werkcoach Matt van IJzeren van Werkzaak Rivierenland kwam Nick toen bij ons. Wij konden hem de variatie bieden die hij zocht. Nick is werkzaam in de winkel, doet schoonmaakwerkzaamheden en voert de prijsmutaties door. In de corona tijd zette hij de bestellingen die online werden gemaakt klaar. Zo doet Nick elke keer een beetje meer. Het klantcontact was in het begin nog wel lastig voor hem. We hebben er met het team voor gezorgd dat we een oogje in het zeil houden en inspringen waar dat nodig is,” vertelt Wilco.

“Als het kan, neem je je maatschappelijke verantwoordelijkheid.” 

“Ik begrijp heel goed dat niet elke onderneming in staat is om mensen die extra aandacht nodig hebben in dienst te nemen. Uiteindelijk kost het veel tijd waardoor het, als je het economisch bekijkt, niet voor iedereen mogelijk is om die tijd daarin te steken. Dat is begrijpelijk en helemaal prima. Maar ik vind, als je daar qua bedrijfsomvang wél toe in staat bent, je daar maatschappelijk gezien ook toe verplicht bent. Iedereen verdient het om volwaardig mee te kunnen doen in deze samenleving. Als ondernemer heb je daar je rol in te nemen.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid 

“Heb je een bedrijf waarin 20 tot 25 mensen werkzaam zijn, dan vind ik dat je het aan de maatschappij verplicht bent om mensen die extra aandacht nodig hebben een kans te geven om volwaardig mee te kunnen doen in de samenleving.”

Nick heeft bij de COOP (Chopinplein) een fijne werkplek gevonden waar hij de kans kreeg om zich verder te ontwikkelen. Waar hij het in het begin nog erg lastig vond om klanten te woord te staan, gaat dat nu al veel beter, doordat de collega’s hun ogen open houden. De visie van de COOP aangaande inclusief ondernemerschap zal bij de fusie met PLUS supermarkten zeker in stand worden gehouden.

Meer praktijkverhalen

Deel dit verhaal in je netwerk!