De geschiedenis van Eierhandel R. van Zetten gaat terug tot eind 19e eeuw, toen de overgrootvader van de huidige eigenaar Roel van Zetten met de eieren van zijn eigen kippen de boer op ging. Inmiddels, vele jaren later en vele malen groter, voelt het bedrijf nog altijd aan als familiebedrijf, in elke vezel betrokken bij klant én personeel.

Manager ondersteuning Henrico Florissen vertelt: “We zijn een echt familiebedrijf, niet alleen de familie Van Zetten werkt hier al generaties lang, we hebben op alle vier de locaties ook veel werknemers uit de regio die familie van elkaar zijn. Neven, nichten, broers… het praat zich rond dat het prettig werken is bij Van Zetten. Het is wel hard werken, maar we doen het echt met z’n allen. Zijn er piekmomenten, zoals met kerst en pasen dan zet iedereen ook echt zijn schouders eronder om het voor elkaar te krijgen.”

“Iedereen, ook de inhuurkrachten, wordt hier behandeld als vast personeel.”

“Het werk is fysiek wel pittig, de eerste dagen dat je hier komt te werken heb je dan ook echt spierpijn, maar ben je daar eenmaal doorheen, dan is dat ook weg. Ondanks dat het werk best zwaar kan zijn, speelt leeftijd in het aannemen van mensen geen rol: zolang je het fysiek aankan, kun je hier werken. Via het uitzendbureau werken we met jongeren, maar onze eigen mensen zitten in de leeftijdscategorie 25 tot 55. Het verloop is erg laag, we hebben hier veel jubilarissen die al zo’n 35, 40, 25, 12,5 jaar in dienst zijn.”

Iedereen verdient kansen

“Zolang je bereid bent om te werken, speelt achtergrond of geslacht bij ons geen rol. Tom Bronk, reïntegratiemedewerker bij de gemeente Neder-Betuwe en Buren introduceert regelmatig nieuwe mensen. Hij kent ons bedrijf en onze bedrijfscultuur en ziet al snel of iemand bij ons past. Dat is een hele fijne samenwerking. Zijn de mensen eenmaal binnen, dan kijken wij waar hij of zij het best op zijn plek is. Wij bieden iedereen een eerlijke kans, het enige dat wij ervoor terugvragen is inzet. Uiteindelijk sta je samen aan de band. Met 18 banen per machine is goede samenwerking essentieel. De mensen zelf en de meewerkende voormannen zorgen ervoor dat alles in goede banen loopt. Waar nodig wordt er bijgestuurd of worden er andere teamsamenstellingen gemaakt. We blijven scherp op alles en iedereen en dat werkt tot ieders tevredenheid heel goed.”

Meer praktijkverhalen

Deel dit verhaal in je netwerk!